Film

Documentaire: Kraijenhoff keert terug
Verhalen op de Stelling van Amsterdam

Cornelis Kraijenhoff, als militair ingenieur verantwoordelijk voor de aanleg van de Posten van Kraijenhoff tussen 1805 en 1810, wordt gezien als de grondlegger van de Stelling van Amsterdam. De essentie van deze waterlinie was dat grote gebieden rond Amsterdam onder water gezet konden worden, waardoor de vijand niet naar de hoofdstad op kon rukken. Amsterdam zou fungeren als een laatste bastion van Nederland.

Cornelis Kraijenhoff (1758-1840), o.a. militair ingenieur en waterstaatkundige, keert in de documentaire terug naar de forten van de Stelling van Amsterdam om te zien wat er van zijn levenswerk is geworden. Hij ontmoet voormalig fortwachters, pioniers, ex-gevangenen, vrijwilligers en ondernemers die hun verhaal over de forten van de Stelling vertellen. U ziet onder andere Fort bij Edam, Fort bij Spijkerboor, het Muizenfort en de Westbatterij in Muiden, Fort aan de Jisperweg en aan de Nekkerweg (Fort Resort Beemster).
De documentaire duurt ongeveer 50 minuten.
Na de première op 2 oktober is de documentaire komend jaar te zien op:

Zondag 8 oktober om 12.00 en 14.00 in Fort bij Edam
Toegang: € 3,50
Adres: Oorgat 10, Edam

Maandag 23 oktober om 19.30 uur in Onder de Linden in Middenbeemster
Toegang: € 3,50
Adres: Middenweg 150, Middenbeemster

We verwachten de film dit najaar ook te vertonen in Fort aan het Pampus en Fort bij Spijkerboor. Houdt u de website in de gaten.