Contact

Wilt u een verhaal vertellen over uw leven op of rond de stelling, neem dan contact op met schrijfster en projectleider Agnes de Boer. Ze is te bereiken op:

agmdeboer@quicknet.nl
06 23 64 32 95

De uitvoering van het project ligt in handen van Agnes de Boer. Zij is schrijfster van levensverhalen en werkt aan communitybuilding en wijkverbetering via het verzamelen en doorgeven van stadsverhalen. Met haar vorige project, Beleef Oud-IJmuiden heeft ze veel ervaring opgedaan met het verzamelen en doorgeven van persoonlijke verhalen die de identiteit van een wijk behouden en versterken. Het project heeft geresulteerd in een mooie serie sociale activiteiten, verhalen in de IJmuider Courant, een boek en een wandelroute langs het cultureel erfgoed van de voormalige visserswijk Oud-IJmuiden.
www.agnesinwoordenbeeld.nl
www.beleefoudijmuiden.nl

De verhalenprojecten op de  Stelling van Amsterdam zijn een initiatief van de Stichting Verhalen Verbinden. Zij heeft tot doel het verzamelen, schrijven en inzetten van verhalen om de sociale samenhang te bevorderen binnen wijken, dorpen en organisaties om historische en culturele waarden te behouden. Kernbegrippen zijn: Beleven – Ontmoeten – Herinneren.
www.stichtingverhalenverbinden.nl

Voor het uitgeven van het boek werkt ze samen met de Stichting Uitgeverij Noord-Holland. De uitgeverij bestaat sinds 1983 en geeft, zonder winstoogmerk, kwaliteitsboeken uit over onderwerpen die het Noord-Hollandse leven kleur en diepgang geven. De boeken richten zich op belangwekkende, typisch Noord-Hollandse aspecten van geschiedenis, kunst en cultuur.
www.uitgeverij-noord-holland.nl