Eindverslag Kraijenhoff keert terug

Op de projectenpagina is toegevoegd het eindverslag van het verhalenproject Kraijenhoff keert terug (noord- en zuiderzeefront). Verderop deze pagina vindt u ook het eindverslag van het verhalenproject Leven op de Stelling (zuid- en noordwestfront).

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Forten-concerten groot succes

Herauten op de stelling

Duo Leeghwater (Marieke Wenink op altviool en Marieke Fransen op fluiten) en zanger-acteur Henk Zwart hebben bezoekers meegenomen op een muzikale reis door de forten aan de Drecht, Nigtevecht, Ossenmarkt (Weesp) en Waver-Amstel. In Waver-Amstel was de voorstelling een ware belevenis met voorafgaand een rondleiding en na afloop een diner verzorgd door Yves-Krimpenfort.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Forten-concerten groot succes

Theatraal concert in Fort bij Edam 30 juni

Duo Leeghwater speelt Herauten op de Stelling

Wat: Theatraal concert over stellingverhalen.
Wie: Duo Leeghwater.
Wanneer: zaterdag 30 juni.
Hoe laat: 14.30 uur, fort open 14.00 uur.
Waar: Fort bij Edam (Oorgat 10, Edam).
Kosten: gratis!

Geplaatst in Activiteiten, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Theatraal concert in Fort bij Edam 30 juni

Fietstocht langs drie forten 24 juni

Fort aan de Jisperweg

Wat: fietstocht langs drie forten met rondleiding en film.
Waar: Fort aan de Jisperweg, Spijkerboor en Marken-Binnen.
Wanneer: zondag 24 juni.
Hoe laat: activiteiten om 10.30, 12.45 en 15.00 uur.
Kosten: € 5,- volwassenen en € 3,50 kinderen.
Opgeven via: agmdeboer@quicknet.nl.

Geplaatst in Activiteiten, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Fietstocht langs drie forten 24 juni

Activiteiten Kraijenhoff

Het boek Kraijenhoff keert terug is verschenen, dat vraagt om een feestje. Zondagmiddag 10 juni signeersessie tijdens tentoonstelling over Fort bij Kwadijk; zondagmiddag film Kraijenhoff keert terug tijdens Fort Fair op Fort Benoorden Purmerend; zondag 24 juni fietstocht met rondleidingen en film langs Spijkerboor, Jisperweg en Marken-Binnen en zaterdag 30 juni concert van Duo Leeghwater in Fort bij Edam. Natuurlijk kunt u overal de boeken met Stellingverhalen kopen en laten signeren. Kijk op de activiteitenpagina voor meer informatie en aanmelden.

Geplaatst in Activiteiten, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Activiteiten Kraijenhoff

Boekpresentatie(s) Kraijenhoff keert terug

Een mooier verjaardagscadeau kon ik mezelf niet wensen: het boek Kraijenhoff keert terug gaat naar de drukker. Begin juni rolt het van de persen en op 8 juni vindt de (besloten) boekpresentatie plaats. Daarna volgt er een serie boekpresentaties voor iedereen die betrokken is bij de forten of de forten een warm hart toedraagt. Op de pagina ‘activiteiten‘ leest u er meer over.

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Boekpresentatie(s) Kraijenhoff keert terug

Theatrale concerten Herauten op de Stelling

In het kader van het verhalenproject Herauten op de Stelling, in het zuid- en zuidoostfront van de Stelling, staan de eerste theatrale concerten gepland. Duo Leeghwater (fluiten en altviool) gaan samen met zanger/acteur Henk Zwart op verschillende forten voorstellingen geven. Het eerste concert vindt, als begeleiding van de boekpresentatie van het project Kraijenhoff keert terug, plaats in Edam. Op de pagina ‘activiteiten‘ staan alle tot nu toe bekende concerten.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Theatrale concerten Herauten op de Stelling

Film Kraijenhoff en verhalenbijeenkomst 28 april in Gemeentemuseum Weesp

Op zaterdag 28 april draait de film Kraijenhoff keert terug in het Gemeentemuseum Weesp.
Heeft u verhalen over één van de forten in of in de buurt van Weesp. Vertel dan na afloop uw verhaal en neem eventueel foto’s mee.
Aanvang: 14.00 uur.
Locatie: Nieuwstraat 41 Weesp.
Voor deze activiteit geldt geen extra toeslag. U betaalt alleen de entreeprijs voor het museum. Volwassenen (18+): €5,- Senioren (65+): €4,- Kinderen (6 tot 18 jaar): €3,-.
Kinderen onder 6 jaar, Museumjaarkaart, Vriend van Museum Weesp, Vereniging Rembrandt en ICOM: gratis

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Film Kraijenhoff en verhalenbijeenkomst 28 april in Gemeentemuseum Weesp

Film Kraijenhoff in Fort bij Marken-Binnen

Op zaterdag 14 april doet FORT-treffelijk op het Fort bij Marken-Binnen mee aan de opening van het Fortenseizoen 2018.
Van 12.00 tot 17.00 zijn er allerlei leuke activiteiten op het fort zoals boogschieten, escape room en lasergamen. Er staan foodtrucks met allerlei lekkers en op verschillende momenten draait de documentaire Kraijenhoff keert terug.
Locatie: Fort bij Marken-Binnen, provinciale weg 9 in Markenbinnen.
Entree: Volwassenen: €12.50 en kinderen: €10,-.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Film Kraijenhoff in Fort bij Marken-Binnen

Voorbereidingen Herauten op de Stelling van start

Doel van het verhalenproject is het verzamelen en doorgeven van persoonlijke verhalen over de forten aan het Zuid-en Zuidoostfront van de Stelling van Amsterdam. Tijdens  verhalenbijeenkomsten en interactieve muziekvoorstellingen op locatie geven we de geschiedenis van de Stelling door. De verhalen verschijnen later in een boek over leven en werk op de forten.  

We zijn op zoek naar organisaties en personen die ons willen helpen bij de zoektocht naar verhalen van de Stelling en beeldmateriaal. We zijn ook op zoek naar bedrijven rond de forten die ons initiatief financieel willen steunen.

De volgende forten doen mee: Ossenmarkt in vestingstad Weesp, Uitermeer, Hinderham, Nigtevecht, Abcoude, ad Winkel, id Botshol, Waver-Amstel, bij Uithoorn, ad Drecht en bij De Kwakel.

Wilt u inhoudelijk of financieel een bijdrage leveren of heeft vragen of suggesties?
Neem contact op met Agnes de Boer, projectleider van Stellingverhalen, via agmdeboer@quicknet.nl of 06 23 64 32 95, of Jesse Poiesz, via jesse_poiesz@hotmail.com of 06 38 24 46 15, voor meer informatie.

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Voorbereidingen Herauten op de Stelling van start