Verhalen over de Ruilverkaveling in het Geestmerambacht

Activiteiten

Zaterdag 9 oktober 2021
Signeersessie door schrijfster Agnes de Boer
Tijdens de opening van de tentoonstelling Ruilverkaveling
In het Regthuis in Oudkarspel
Vanaf 15.00 uur (na afloop van de officiële opening)

De tentoonstelling

Zaterdag 2 oktober 2021
Boekpresentatie in Oudkarspel: alleen voor genodigden

September 2021
Voorinschrijving voor het boek “Van Varen naar Rijden, verhalen over de ruilverkaveling in de polder Geestmermabacht” is tot 1 oktober mogelijk via de Stichting Langedijker Verleden en de Historische Verenigingen Harenkarspel, Sint Pancras en Langedijk. Leden van deze verenigingen ontvangen tot die tijd €5,- korting. Op 2 oktober vindt in besloten kring de boekpresentatie plaats en daarna is het te koop bij Stichting Uitgeverij Noord-Holland en de plaatselijke boekwinkels.

Tijdens de opening van de nieuwe tentoonstelling van Stichting Langedijker Verleden in het Regthuis van Oudkarspel zal de schrijfster, Agnes de Boer, aanwezig zijn om het boek te signeren.

Augustus 2021
De gesprekken voor het boek zijn afgerond, de ontwerper is klaar en het boek is naar de drukker. Agnes de Boer (schrijfster) en Kees de Wildt (initiatiefnemer) hebben gesprekken gevoerd met (voormalige) tuinders, keurmeesters, schuitenbouwers, voormalig bestuurders en beleidsmakers en vertegenwoordigers van historische verenigingen in het Geestmerambacht.

Medio juni 2020
In afwachting van het boek zijn er in het gebied voldoende andere interessante activiteiten die de geschiedenis van het Geestmerambacht levend houden, zoals:

Toneelstuk De laatste tuinder van Langedijk: https://koolkollektief.nl/
(afgelast wegens corona)

Koolsail 18 – 21 juni 2020: https://www.koolsail.nl/
(afgelast wegens corona)

Tentoonstelling Bruggen en Paden van Langedijker Verleden (elke zondagmiddag in het Regthuis van Oudkarspel): https://langedijkerverleden.nl/bruggen-en-paden/

West-Friese countrymuziek van Skotwal: www.skotwal.nl

Museum Historisch Harenkarspel (vrijdag, zaterdag en zondag en tijdens schoolvakanties open): https://blanckendaellpark.nl/museum/