Boeken

Toegankelijke boeken met persoonlijke verhalen en historisch en actueel beeldmateriaal

Kraijenhoff keert terug

Boek met persoonlijke verhalen over het Zuiderzee- en Noordfront van de Stelling van Amsterdam. Te bestellen bij uw boekhandel of via bestellen@uitgeverij-noord-holland.nl. €24,95.
Met in dit boek de forten: Pampus, Diemerdam, Durgerdam, Edam, Kwadijk, Benoorden Purmerend, Nekkerweg (Fort Resort Beemster), Middenweg, Jisperweg, Spijkerboor, Marken-Binnen en Krommeniedijk.

Leven op de Stelling

Boek met persoonlijke verhalen over het Noordwestfront van de Stelling van Amsterdam.
Te bestellen bij uw boekhandel of via bestellen@uitgeverij-noord-holland.nl. €24,95.
Met in dit boek de forten: Veldhuis, St. Aagtendijk, Zuidwijkermeer, Velsen, IJmuiden, Benoorden Spaarndam, Bezuiden Spaarndam, Penningsveer, Liebrug, aan de Liede, Vijfhuizen, Hoofddorp, Aalsmeer en Kudelstaart.

Beleef Oud-IJmuiden

Boek met persoonlijke verhalen over een oude visserswijk. Te koop bij de Readshop in IJmuiden.

Te verwachten:
De Molenaar Vertelt

Persoonlijke verhalen van molenaars in Noord-Holland en andere aan de molens verbonden ambachten. Verschijnt in 2020.

Gastschrijver Noord-Hollands Dagblad – Alkmaar

Ik was erbij: artikelen over de Schermer Molens, de Beemster forten en de Dorpskerk van Grootschermer (2018)

Gastschrijver IJmuider Courant

Verhalenserie met verhalen voor en door Oud-IJmuidenaren (2014 – 2015)

Een bijzondere jongen

Een boek voor mijn vader waarin ik de periode beschrijf waarin hij zijn geheugen kwijt was na een zware open-hart-operatie. Een ervaringsboek waarin niet alleen verslag wordt gedaan van de medische en verpleegkundige aspecten, maar waarin vooral de broeierige driehoeksverhouding tussen vader, moeder en dochter in crisistijd als een rode draad door het verhaal speelt.

Winnende verhalen

Ja o Ja, 15 slotscènes voor Ulysses

Mijn winnende verhaal Telemachos is opgenomen in de wedstrijdbundel in de wedstrijdbundel van City2Cities 2014, uitgegeven door Het Literatuurhuis Utrecht.

Klein Berlijn

Met Klein Berlijn won ik in 2014 de verhalenwedstrijd over de Koude Oorlog uitgeschreven door Erfgoed Brabant, Cubiss en de Brabantse bibliotheken.

Een kat in een vreemd pakhuis

In de bundel Schrikkelbruid van uitgeverij Pamac is mijn kort verhaal ‘Een kat in een vreemd pakhuis’ opgenomen. Het verhaal gaat over een cyperse kat die met een opdracht door zijn baas in het gemeentehuis van de stad wordt afgezet. Slaagt hij in zijn missie?

Jubileumboek Museummolen Schermerhorn (2018)

Eindredactie van het jubileumboek ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum Museummolen Schermerhorn.

Verhalen als inzet voor gebiedsontwikkeling

Artikel in NAW over hoe het verhalenproject Beleef Oud-IJmuiden heeft bijgedragen aan de (sociale) vernieuwing in de wijk.

Erfgoedverhalen  |  Agnes de Boer |  agmdeboer@quicknet.nl  |  +31 6 23 64 32 95  |  KvK: 34 24 05 40  |  BTW: NL002132330B68  |  www.erfgoedverhalen.nl