Erfgoedverhalen

Persoonlijke verhalen zeggen meer dan droge feiten en houden de geschiedenis levend

Erfgoedverhalen

In alle culturen en in alle tijden vertellen mensen elkaar verhalen. Met deze verhalen geven ze hun geschiedenis, cultuur en identiteit door en voelen ze zich verbonden bij elkaar. De verhalen geven betekenis aan een gebeurtenis, een gebied en aan ons erfgoed. Met het vastleggen van de verhalen in tekst, beelden of kunst houden we de geschiedenis levend en geven we ons immaterieel erfgoed door aan de generaties van de toekomst.
Welke projecten lopen nu? Lees meer.

Verhalenprojecten

Met cultuur-historische, educatieve en recreatieve projecten verbinden mensen en organisaties zich rondom een gemeenschappelijk verhaal. Mijn interesse gaat uit naar de moderne geschiedenis waarin de mensen die er leven hun verhaal of dat van hun voorouders kunnen vertellen. Samen werken we aan verhalenbijeenkomsten, een boek, een film, muziekvoorstellingen of aan een wandel-, fiets- of vaarroute langs de belangrijke plekken uit het verleden.
Geïnteresseerd in mijn portofolio? Lees meer.
Welke boeken zijn er verschenen? Lees meer.

Gebiedsontwikkeling

Verhalen laten de identiteit zien van een persoon, een gebouw, een organisatie of een gebied. De identiteit van een gebied is één van de elementen van het DNA. Voor een succesvolle gebiedsontwikkeling met draagvlak is het goed te kijken naar de structuur, de geschiedenis, de cultuur én de identiteit van een gebied, wijk of stad. Het DNA vormt de basis voor uw toekomstvisie, ontwikkelingsplan of city-marketing.
DNA van een gebied, hoe pak ik dat aan? Lees meer.

Erfgoedverhalen  |  Agnes de Boer |  agmdeboer@quicknet.nl  |  +31 6 23 64 32 95  |  KvK: 34 24 05 40  |  BTW: NL002132330B68  |  www.erfgoedverhalen.nl