Agnes in Woord en Beeld

Schrijver met een passie voor cultureel erfgoed

Mijn hele leven heb ik in een polder gewoond, dat verklaart vermoedelijk mijn nuchtere aard. De oude blauwe zeeklei van de Beemster en Velserbroek heb ik inmiddels verruild voor de veengronden van de Eilandspolder. Na mijn studies sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam en bestuurskunde aan de Vrije Universiteit heb ik lessen Levensverhalen Schrijven gevolgd bij Jacqueline Duurland en Proza Schrijven aan de Schrijversvakschool.

Ik ben schrijver van persoonlijke verhalen behorende bij ons cultuurhistorisch erfgoed. Met verhalenprojecten werk ik aan wijk- en gebiedsontwikkeling en communinity-building. Met verhalen breng ik het verleden en de identiteit van gebieden, objecten en vooral de mensen in beeld om door te geven en te bewaren.

In 2015 verscheen Beleef Oud-IJmuiden, verhalen uit de oude visserswijk en tussen 2016 en 2019 schreef ik drie verhalenboeken over de Stelling van Amsterdam. Verder schreef ik mee aan 1001 Vrouwen in de 20e Eeuw, de Atlas van het Oer-IJ en publiceer ik reisverhalen op het blog Reishonger. Mijn verhalen over Oud-IJmuiden verschenen in 2015–2016 in de IJmuider Courant en in 2018 schreef ik mee aan de serie ‘Ik was erbij’ van het Noord-Hollands Archief in de Alkmaarse Courant.

In mijn woonplaats Grootschermer ben ik actief bij de Schermer Molens Stichting, de Dorpskerk Grootschermer, het Podium onder de Toren en de Raadhuisjes van Grootschermer.